KerkStroom – de energiepartner van uw kerkelijke gemeente

KerkStroom is een initiatief van Reinier van den Berg en Robert den Ouden. Met de lancering van KerkStroom in maart 2015 gaat hun lang gekoesterde wens in vervulling. Reinier is al ruim 25 jaar actief als meteoroloog en landelijk bekend als presentator van het weerbericht van RTL. Op tal van fronten zet Reinier zich actief in om bewustwording rondom klimaatverandering te stimuleren. Als overtuigd christen wil Reinier met name kerken en hun leden aansporen verantwoord met energie om te gaan. Duurzaamheid loont, maakt geloofwaardig en toont ons als oprecht rentmeester. Als gemeente en als individueel lid.

Robert den Ouden is al jarenlang actief als ondernemer op het gebied van duurzaamheid. Sinds 2008 ondersteunt hij met name vrijwilligersorganisaties bij het verduurzamen van hun panden en het stimuleren van energiebesparing door gedragsverandering. Daarnaast is Robert erg actief met het geven van lezingen in kerkelijk Nederland over klimaatverandering en rentmeesterschap.

KerkStroom – profiteren van gezamenlijke inkoop

Robert den Ouden is al jaren eigenaar van SportStroom: het grootste inkoopcollectief in de Nederlandse sportmarkt met ruim 3.000 aangesloten verenigingen. Door de jaren heen ontving Robert steeds vaker de vraag vanuit kerken of zij ook konden meedoen met dit collectief. Inmiddels zijn ruim honderd kerken aangesloten. Voor deze doelgroep is KerkStroom in het leven geroepen.

De deelnemers aan KerkStroom profiteren mee van de inkoopkracht van SportStroom. De werkwijze van KerkStroom is precies hetzelfde: voor elke deelnemer wordt een individuele besparingsberekening gemaakt, waarin glashelder de te behalen besparing wordt voorgerekend. Deze besparingsberekening wordt kosteloos gemaakt.

Deelname ten allen tijde gratis 

Deelname aan KerkStroom is gratis. KerkStroom krijgt per deelnemer een bescheiden vergoeding van de gecontracteerde energiebedrijven. KerkStroom koopt alleen 100% groene stroom en zoveel mogelijk klimaat gecompenseerd gas in.

Neemt u gerust contact met ons op als u meer wilt weten.